Milyen karikagyűrű illik a férfiakhoz?

Egy karikagyűrű a végtelenséget és az összetartozást jelképezi. Ezért is nagyon fontos, hogy mindenki a legkényelmesebb gyűrűt viselhesse mind stílusában és színében. Cikkünkben arról ejtünk pár szót, hogy milyen karikagyűrű illik a párok férfi tagjaihoz.
Milyen karikagyűrű illik a férfiakhoz?

Férfi gyűrű viselés szabályai

Mint minden ékszernek, a gyűrűknek is megvan a viselési szabályuk, ami a férfi gyűrűk esetében sincs másképp. Ezek az alábbiak:

A gyűrűsujjon hordás

A gyűrűsujjunkon álltalában a jegy és a karikagyűrű az elterjedt, hiszen ezzel tudatuk másokkal, hogy már foglaltak vagyunk.

A hüvelykujjon hordás

A hüvelykujjunkon többnyire akkor szokás gyűrűt hordani amikor a másik ujjunkon már van gyűrű.

A karikagyűrű, és a jegygyűrű

A karikagyűrűt mindenképp a jobb kézen kell viselni a hagyományok szerint. Ez onnan eredeztethető, hogy régen az ókori egyiptomiak úgy tartották, hogy a szívünket és a gyűrűsujjunkat közvetlenül összeköt egy ér így alakult ki a ma is hagyományos karikagyűrű-viselés.

Karikagyűrű párok

Ha nem csak magunknak nézünk gyűrűt, hanem párunknak is akkor remek megoldás lehet alapból gyűrű párokat keresni, hiszen így nem esünk abba a hibába, hogy nem összeillő gyűrűket választunk. Erre az egyik legjobb oldal a brillancy.hu weboldala ahol a karikagyűrű gyártása teljesen kézzel készült és személyre szabott.

Itt különféle páros kollekciók közül válogathatunk, mint például:

· Dream

· Eternity

· Infinity

· Forever

· Imagine

· Venus fantázia nevű kollekciók

A kollekciókban különböző gyűrű párokat találhatunk, amiknek anyagát ki is választhatjuk, legyen az a fehérarany, a rozé vagy sárga arany, így aztán végképp mindenki megtalálhatja az ideális megoldást.

Öltözködés a gyűrűkhöz

Bármilyen öltözék vagy kiegészítő mellet is döntünk nagyon fontos arra figyelnünk, hogy azok összhangban legyenek gyűrűinkkel, hiszen így megjelenésünk is elegánsabb lehet.

A legfontosabb pontok amikre figyelnünk kell azok a :

· típus

· szín

· stílus

· anyag

Például a nemesfémből készült ékszereink mellé ajánlott egy azonos anyagból készült kiegészítőt választani. A mutatósabb ékszereink mellé jó ötlet lehet egy világosabb esetleg pasztell árnyalatú színt választani. A fényes ékszerek legjobban a fekete-fehér ruhadarabokon mutatnak jól, hiszen azok emelik ki őket a legjobban.

Mitől tartózkodjunk

Attól függetlenül, hogy milyen jól állnak rajtunk a gyűrűk nem biztos, hogy az a legjobb megoldás, ha mindet egyszerre vesszük fel, hiszen nagyon fontos arra figyelnünk, hogy stílusban illeszkedjenek egymáshoz ékszereink és öltözékünk is, de a legfontosabb hogy az adott alkalomra is helyes kiegészítőket válaszunk a karikagyűrűnkkel összhangban.

Összességében:

A férfiak számára tehát alapvetően ugyanúgy érdemes karikagyűrűt választani, mint a hölgyek esetében, vagyis a stílust, anyagot, egyéb jellemzőket kell figyelembe vennünk. Emellett persze az sem elhanyagolható szempont, hogy párunk milyen karikagyűrűt visel, hiszen a legstílusosabb, amikor párunkkal megegyező stílusú gyűrűt sikerül találnunk.

Kapcsolódó cikkek

Milyen karikagyűrű illik a férfiakhoz?

Milyen karikagyűrű illik a férfiakhoz?

Az alábbiakban azzal foglalkozunk kicsit részletesebben, hogy milyen karikagyűrű illik férfiakhoz és mi alapján érdemes kiválasztanunk a leendő karikagyűrűnket.