Kötelező alapdarab: A fehér póló

Akadnak olyan ruhadarabok, amikre mindig számítani lehet, amik a ruhatárak időtlen sztárjaiként tündökölnek.
Kötelező alapdarab: A fehér póló

Trendektől függetlenül léteznek, ezeket a legrosszabb napokon is elő lehet kapni a szekrényből, a megjelenésünk pedig tökéletes marad velünk. Szép karrier ez egy alsóneműként debütáló darabnak, de akárhogy is történt, ma már nehezen tudjuk elképzelni a gardróbunkat úgy, hogy ne legyen benne az egyik ilyen, már-már ikonikus klasszikus: a fehér póló.

Egy alsóneműből lett munkaruha, később egyenruha a tengerészetnél, és végül sportruházat, mielőtt bekövetkezett volna a nagy áttörés, amihez természetesen a mozicsillagok és divatházak segítségére volt szükség. Az 1950-es években Marlon Brando és James Dean tettek azért, hogy ez az alsóruházat új szerepkörbe kerülhessen, és a lázadó, de eközben ön- és céltudatos férfi egyik alapkellékévé váljon. Kétségtelenül nagy szerepe volt még ebben Steve McQueennek, de Paul Newman, Robert Redford, majd később Don Johnson a Miami Viceból, illetve Bruce Springsteen vagy éppen John Travolta a Grease Danny Zukojaként is sokat tettek a fehér póló népszerűségének növekedéséért – nem szándékosan.

A munkásosztály viseletének számító darabból így lett a stílusikonként is jegyzett David Beckham egyik kedvenc viselete a fehér póló, ami tehát ma éppen annyira népszerű, mint az 1950-es évekbeli berobbanásakor.

A legnépszerűbb alapanyag, ami a klasszikus is valójában, a pamut. Ez egy kényelmes és laza viselet, amit kevésbé szigorú dress code esetén zakó alatt is viselhet a tulaja, ezzel egy smart casual megoldással az elegánsabb, míg mondjuk egy farmerrel és tornacipővel a lazább vonalat képviselve. Előbbihez Marlon Brando pantallós kombinációja adhat ihletet, a Vágy villamosa című klasszikusban látott megjelenésével.

Nehéz lenne nem James Dean karakterére asszociálni, ha egy sportosabb, esetleg piros dzsekivel öltjük magunkra a fehér pólót, de a Haragban a világgal ezzel a megjelenéssel olyan vizuális örökséget teremtett, amire akárhány évtizeddel később is jó ránézni.

Szerző: Galambos Dániel
Fotó: UnsplashKapcsolódó cikkek

A férfiak is tudnak ma már divatosan öltözködni - Öltözködési tippek minden férfinak

Öltözködési tippek minden férfinak

A férfiak is kezdenek egyre jobban odafigyelni az öltözködésükre, de azért néhány divattipp mindig jól jöhet. A cikkben ilyen divatötleteket olvashatsz.

Bemutatjuk az inSPORTline webáruház férfiruha kínálatát

Bemutatjuk az inSPORTline webáruház férfiruha kínálatát

A legtöbb férfinak még mindig gondot okoz a vásárlás.

A divattanácsok - 4 tipp a stílusos öltözködéshez – minden férfinak jól jönnek.

4 tipp a stílusos öltözködéshez

A férfiaknak néha jól jön egy-két tipp, amikor úgy határoznak, hogy holnaptól kicsit divatosabban kezdenek öltözködni. A cikkel, ebben leszünk a segítségükre.